کپسول های آتش نشانی (Fire Extinguishers)

کپسول های آتش نشانی (Fire Extinguishers): کپسول آتش‌نشانی نوعی دستگاه برای خاموش نمودن یا کنترل آتش سوزی های کوچک است که به دو دسته دستی قابل حمل (پرتابل) و چرخدار تقسیم می شوند. کپسول‌های آتش نشانی استوانه‌های فلزی محکمی هستند که با آب یا یک نوع ماده خفه کننده مانند دی اکسید کربن پر شده‌اند […]

کپسول های آتش نشانی

کپسول آتش‌نشانی نوعی دستگاه برای خاموش نمودن یا کنترل آتش سوزی های کوچک است که به دو دسته دستی قابل حمل (پرتابل) و چرخدار تقسیم می شوند. کپسول‌های آتش نشانی استوانه‌های فلزی محکمی هستند که با آب یا یک نوع ماده خفه کننده مانند دی اکسید کربن پر شده‌اند و وقتی اهرمی را که بالای این استوانه‌است فشار دهید، ماده با فشار زیادی از کپسول خارج می‌شود . در این کپسول‌ها یک لوله، مخزن تحت فشار کپسول را به قسمت بالای کپسول متصل و یک شیر فنری نیز ارتباط میان لوله را با دهانه خروجی مسدود کرده‌است.

در بالای سیلندر، سیلندر کوچک دیگری وجود دارد که با گاز فشرده‌ای مانند دی اکسید کربن پر شده‌است و یک شیر جلوی انتشار دی اکسید کربن را می‌گیرد. برای استفاده از کپسول آتش نشانی باید ضامن کپسول را کشیده و اهرم آن را فشار داد. این اهرم یک میله را فشار می‌دهد تا شیر فنری را به پایین فشار دهد و مسیر خروجی را باز کند. گاز فشرده شده بر اثر فشار رها می‌شود و با نیروی قابل ملاحظه‌ای از مخزن به دهانه خروجی منتقل شده، خارج می‌شود .

وزن خاموش کننده‌های دستی متفاوت می‌باشد، از یک کیلو گرمی تا ۱۴ کیلو گرمی یا ۱۴ لیتری آن وجود دارد به طوری که یک نفر به راحتی بتواند آن را حمل نماید . انواع بزرگ تر این وسیله به دلیل وزن زیاد بر روی چرخ قرار گرفته و گاهی اوقات بعضی از آنها در جای مشخصی به صورت ثابت نصب می گردند که دیگر لفظ دستی به آن گفته نمی‌شود و به عنوان کپسولهای آتش نشانی چرخدار شناخته می‌شوند. از انواع خاموش کننده‌های دستی با توجه به ظرفیت و نوع مواد داخل آن می توان در حریق‌های کوچک و مختلف استفاده نمود.

1) جعبه های کپسول آتش نشانی (Fire extinguisher cabinets):

جعبه ها یا پایه های نگهداری کپسول به عنوان محل نگهداری کپسول های آتش نشانی استفاده می شود که به صورتی کابینتی یا پایه ای می باشند. این جعبه ها باید در مواقع آتش سوزی مقاوم و قابل دسترس باشند.

2) یدک کش (تریلر) های کپسول آتش نشانی (Fire extinguisher trailers):

تریلرهای کپسول آتش نشانی برای مهار آتش در مناطق پرخطر مانند مجتمع های صنعتی و نفتی یا در مناطقی مانند مناطق روستایی، هتل ها و استراحتگاه های ساحلی که محدودیت دسترسی به ماشین آتش نشانی را دارند، طراحی شده است. تریلر های آتش نشانی، ایستگاه های آتش نشانی متحرک هستند که بیشتر برای بخش خصوصی طراحی می شوند.

3) کپسول های آتش نشانی متحرک (Mobile fire extinguishers):

کپسول های آتش نشانی متحرک یا چرخدار کپسول هایی هستند که به منظور حمل و نقل آسان، برروی یک چرخ دستی نصب شده اند. کپسول های متحرک از کپسول های دستی بزرگتر هستند، بنابراین برای انتقال در هنگام آتش سوزی بر روی جرخ دستی نصب می شوند. کپسول های آتش نشانی متحرک در پمپ بنزین ها و در کارگاه های ساختمانی که در آن ها مواد خاموش کننده بیشتری مورد نیاز است، استفاده می شود.

4) کپسول های پرتابل (Portable fire extinguishers):

کپسول های دستی (پرتابل) رایج ترین نوع کپسول های آتش نشانی هستند و از آنها در اکثر ساختمان های تجاری برای خاموش کردن آتش سوزی های کوچک در مواقع اضطراری استفاده می شود. کپسول های دستی حاوی انواع مختلفی از مواد خاموش کننده آتش از جمله آب، فوم، پودر شیمیایی خشک، دی اکسید کربن و گازهای دیگر است.

دیدگاه کاربران

(بدون دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

فهرست