بارانا تجهیز هوشمند | تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

Fire at Lushan power plant

در صبح 25/8/1400 در نیروگاه لوشان به علت تعویض سوخت آتش گرفت .

آتش مهار هم اکنون مهار شده است و به کسی هم آسیب نرسید.

واحد ۲ گازی نیروگاه شهید بهشتی لوشان در زمان تعویض سوخت واحد از گاز به گازوئیل در اثر نشتی شدید به دلیل کنده شدن لوله گازوئیل ورودی یکی از مشعل‌های واحد از لوله اصلی سوخت اتاق احتراق، دچار آتش سوزی شده بود . با تلاش کارکنان نیروگاه در سریع‌ترین زمان ممکن مهار و از سرایت آتش به سایر بخش‌های واحد جلوگیری به عمل آمد.

با وجود اینکه سیستم گازوئیل واحد ظرف کمتر از یک دقیقه پس از بروز نشتی از مدار خارج و ایزوله شده بود ولی به دلیل بالا بودن فشار گازوئیل به میزان ۳۵ بار، حجم زیادی سوخت در محیط پخش شده و کار را برای خاموش کردن آتش بسیار سخت و خطرناک کرده بود.

اینکه خوشبختانه در این حادثه به هیچ یک از کارکنان آسیبی نرسید، واحد شماره یک گازی نیز که به دلیل وسعت حادثه به طور دستی از مدار خارج شده بود پس از کنترل تجهیزات و سیستم‌های آن ظرف کمتر از سه ساعت آماده راه اندازی شد.

 

 

اقداماتی  که در هنگام تعویض سوخت برای جلوگیری از حریق باید انجام شود 

  1. حتی‌ المقدور باید سعی شود که در حاشیه و اطراف جایگاه­‌های سوخت رسانی از احداث تصرفاتی که دارای گردش جمعیتی و رفت و آمد زیاد می­‌باشند خودداری گردد. همچنین جایگاه­‌های سوخت در شعاع 30 متری خود باید دارای حریم ایمنی بوده و در این شعاع هیچگونه تصرفاتی احداث نشده و وجود نداشته باشد. در صورت وجود هرگونه تصرفی در خارج محدوده شعاع حریم ایمنی، درب عبور و مرور و یا پنجره اینگونه تصرفات نباید در فضای مشرف به جایگاه سوخت احداث شده باشد. تاسیسات دفتری جایگاه­‌های سوخت حتی المقدور در محلی از محوطه جایگاه احداث گردد که خروج کارکنان آن به سرعت وسهولت امکان­‌پذیر باشد.
  2. کلیه جایگاه­‌های سوخت باید حتما به سیستم ارتینگ مطمئن و برابر ضوابط استاندارد مجهز باشند. سیستم ارتینگ باید کلیه وسایل و ادوات پمپاژ و سایبان و دیگر تجهیزات فلزی و رسانای جایگاه را پوشش دهد. شما میتوانید احداث جایگاه سوخت، فرآیندها و استانداردهای مکانیکی را در مقاله لینک شده دنبال کنید.
  3. به منظور اطمینان از سلامت و کارآئی سیستم ارتینگ جایگاه­‌ها باید به صورت دقیق و منظم مورد بازبینی و کنترل دوره­ای قرار گیرد. این بازبینی باید توسط افراد مسئول و ذیصلاح قرار­گرفته و گزارش مربوطه در دفاتر مخصوص ثبت و ضبط گردد.
  4. کلیه پرسنل جایگاه باید دارای آشنایی کامل با نحوه استفاده از سیستم ایمنی و تجهیزات اطفائی تعبیه شده در جایگاه بوده و لزوما و دارای گواهینامه مربوطه را از مرجع ذیصلاح (آتش نشانی) باشند.
  5. از بکارگیری هر نوع منبع حرارتی با شعله مستقیم در اینگونه اماکن جدا باید خودداری شود. نصب تابلو­های عدم استعمال دخانیات و علائم هشدار دهنده بطوریکه به سهولت قابل رویت عموم باشد در محل جایگاه ضروری اشت. رعایت نظافت مداوم کف جایگاه و رفع آلودگی­‌های مواد سوختی و ضایعات بسیار ضروری است. پرسنل جایگاه بایستی در هنگام کار از لباس­های نخی ضد جرقه و کفش­های بدون میخ و ایمن استفاده کنند.

 

 

Barana Tajhiz Hooshmand All Right Reserved.© 2016 BARANAGROUP

Template Design:A.H