مخزن کنستانتره کف HD Fire:
مخزن کنستانتره کف
|
کمپانی سازنده: |
HD Fire |
جنس/نوع: |
از جنس کربن استیل با پوشش از جنس Buna-N و تیوپی لاستیکی PVC و رنگ RAL در دو نوع عمودی و افقی |
کاربرد: |
استفاده در سیستم های خودکار آب و کف مجهز به تناسب ساز و اتصالات مربوطه در مبارزه با آتش سوزی های بزرگ مایعات قابل اشتعال |
سایز: |
150 لیتر تا حداکثر 7500 لیتر |
رنگ: |
قرمز |
استاندارد: |
مطابق با کد ASME |
بسته بندی: |
در پالت های چوبی |
آشنایی با اطفا حریق حاوی کف( مخزن کنستانتره کف):
معمولا در هنگام آتش سوزی ها اولین چیزی که به ذهن ما می رسد . پاشیدن یا ریختن آب بر روی مواد مشتعل است . این که یکی از پایه ای ترین راهکار هاست . برای خاموش کردن آتش در بین عموم رواج دارد. اما جالب خواهد بود بدانید که این راهکار در برخی موارد نه تنها کاربردی نیست که حتی می تواند مخرب نیز باشد. چرا چنین می گوییم؟
به عنوان مثال تصور کنید اگر بشکه های نفت انباشته شده در یک کارگاه دچار آتش سوزی شوند آیا می توان آن را با آب مهار کرد؟ پاسخ قاطع این سوال خیر است. چرا؟ چون در چنین آتش سوزی هایی دمای محیط به قدری افزایش پیدا می کند. ( شاید این دما حتی به 500 یا 600 درجه سانتی گراد یا حتی بیشتر برسد ) که در صورت ریختن آب ، بلافاصله این آب بخار خواهد شد. و حتی بدتر از آن بخار شدن آب می تواند به افزایش دما و افزایش حجم آتش کمک کند.
پس در این شرایط از راهکار های ابتدایی اطفا حریق نمی توان استفاده کرد. باید از راهکار های پیشرفته تر و البته محاسبه شده و تست شده برای چنین محیط هایی استفاده کرد که هم اکنون به یکی از آن ها یعنی سیستم اطفا حریق حاوی کف خواهیم پرداخت.
فوم یا کف اطفا حریق چیست؟
ایده فوم و ترکیب این ماده برای استفاده در سیستم های اطفا حریق برای اولین باز توسط الکساندر لوراند مطرح شد . این دانشمند روسی برای اولین بار سیستم اطفا حریق حاوی کف را اختراع کرد. لوران خود در آن زمان معلم بود و در شهر باکو با دیدن شعله های آتش بر روی سکو های نفتی که غیرقابل مهار بودند. تحت تاثیر قرار گرفت تا محصولی تولید کند .که در خاموش کردن این آتش ها یاریگر انسان ها باشد. در آن زمان وی از 2 نوع پودر و آب برای ساخت این سیستم اطفا حریق استفاده کرد.
یکی از تاثیرگذارترین تکنولوژی ساخته شده برای این سیستم اطفا حریق مربوط به سال 1960 می باشد . محتوی مواد فلوئوروپروتئینی هستند .هم اثر پوششی وسیع تر و هم اثرگذاری طولانی تری دارند. این مواد به خصوص برای شرایطی که ورود به ساختمان برای نجات جان افراد نیاز است. امنیت بیشتری را تامین میکند.
امروزه برای استفاده از تکنولوژی اطفا حریق حاوی فوم از مواد مختلف دیگری استفاده می شود. این مواد شامل مواد حیوانی غیرخوراکی مانند شاخ یا پشم می شود . همچنین در نوع صنعتی و شیمیایی شامل ترکیبات مواد شیمیایی می شوند. در طی سال ها شکل ترکیبات و مواد مورد استفاده بار ها تغییر کرده و همیشه با توجه به منابع در دسترس دچار دگرگونی بوده است.
نحوه عملکرد سیستم اطفا حریق حاوی فوم:
خواص اصلی فوم یا کف که باعث محبوبیت این سیستم در سیستم های اطفا حریق شده قابلیت پوشاندن آتش و جلوگیری از رسیدن اکسیژن است. در واقع عملکرد این ماده به این شکل است . که پس از پاشیده شدن بر روی مواد مشتعل باعث می شود .یکی از 3 ضلع مثلث آتش از گردونه خارج شود . به این شکل برای ادامه روند سوختن اکسیژن به مواد مشتعل نخواهد رسید. آتش متوقف خواهد شد. به صورت ساده این کف یا فوم آتش نشانی مثل پتویی تمام سطح مواد مشتعل را می پوشاند. پس از پوشاندن تمام این سطح اکسیژنی که برای سوختن لازم است .از مثلث آتش خارج شده و آتش به سرعت خاموش می شود.
چگونه از این خاموش کننده ها استفاده می شود؟
آیا فکر می کنید این سیستم های اطفا حریق به صورت کف ذخیره می شوند؟ .با اینکه پاشش این مواد به صورت کف است. اما این مواد در اثر تغییرات پیش از پاشش تبدیل به کف می شوند. در واقع این مواد به شکل های گوناگون در کپسول ها و منبع های تعبیه شده برای اطفا حریق ذخیره می شوند . سپس در هنگام خروج از کپسول ها و منابع در اثر ترکیب شدن با هوا و آب تبدیل به کف می شود. پس اگر از این سیستم خاموش کننده استفاده می کنید .بهتر است به صورت دوره ای عملیات سرویس و نگهداری آن ها را انجام دهید. حتما از کارکرد صحیح آن ها اطمینان حاصل کنید.
مضرات استفاده از سیستم اطفا حریق حاوی کف:
همواره در پس هر ایده و تکنولوژی بحث اصلی ای که مطرح بوده این است . آیا این تکنولوژی یا ایده به محیط زیست و جانداران آسیب می رساند یا خیر؟ این بحث در مورد مواد مورد استفاده در اطفا حریق نیز کاربرد دارد . همواره پس از مطرح شدن یک تکنولوژی جدید این مسئله مورد بررسی قرار می گیرد.
متاسفانه در این مورد اثبات شده که اطفا حریق حاوی کف دارای صدمات جدی به محیط زیست می تواند باشد. به همین خاطر قوانین ایالات متحده ، کانادا و اروپا تولید این محصول بر پایه یک سری استاندارد ها را ممنوع اعلام کرده است. به این دلیل که هم باعث تولید موادی می شوند که تصفیه کردن آن ها هزینه بیشتری برای دولت ها در پی دارد . از سوی دیگر تمام آتش نشان هایی که در مجاورت مواد مشابه قرار گرفته بودند .در آزمایشات مشخص شد که در جریان خون خود مواد فعال سطحی فلوئورروپروتئینی دارند.
دیدگاه کاربران (0 دیدگاه)
هنوز بررسیای ثبت نشده است.